سابقه ۳ سال فعالیت حرفه‌ای شرط دریافت مجوز فعالیت مهندسی

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ضمن اعلام این مطلب که سوالات مشکل دار در بازنگری آزمون ورود به حرفه مهندسی از نمرات مهندسان حذف شده است، گفت: سه سال فعالیت حرفه ای، و داشتن قضاوت مهندسی، شرط لازم برای مجوز فعالیت مهندسی است.

به گزارش جمسا، حامد مانی‌فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی نکاتی را در خصوص اعلام نتایج حاصل از بررسی های رسیدگی به اعتراض های آزمون ورود به حرفه مهندسی مهر ۹۸ ارایه کرد.

مانی‌فر با تاکید بر این مطلب که بر اساس راهنما و دستورالعمل های مربوط به ثبت نام و شرکت در جلسات آزمون، اعتراض و درخواست بازنگری در نتایج آزمون بخشی از فرآیند برگزاری آزمون است، گفت: بر اساس انتشار کلید اولیه سوالات، این امکان برای داوطلبان وجود دارد تا در مهلت مشخص و از پیش تعیین شده نسبت به درخواست بازنگری خود از نتایج آزمون اقدام کنند.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ادامه داد: دفتر مقررات ملی پس از وصول درخواست ها، کمیته های تخصص و تجدیدنظر خود را به طور جدگانه در کلیه رشته ها و صلاحیت ها تشکیل داد و پس از بررسی کارشناسی، نتایج مشخص و اطلاع رسانی شد.

مانی‌فر با اعلام اینکه در بخش عمده‌ای از اعتراض‌های ارایه شده، نکته‌ای در خصوص اینکه سوال مشخصی اشتباه و این ادعا مستند باشد، مشاهده نشد، افزود: بخشی از اعتراضات کلی‌گویی بوده و صرفا به استانداردنبودن، وقت کم، درجه سختی سوال و خارج منبع بودن اشاره دارد که قابل استناد و پیگیری نیست.

وی در عین حال از حذف تعداد انگشت شمار سوالاتی خبر داد که دارای اشکالاتی بوده‌اند و توضیح داد: آنچه از طرف بعضی از داوطلبان به عنوان سوالات خارج از منبع قلمداد شده در واقع مربوط به تعداد محدودی از سؤالات است که به مسایل حرفه‌ای و اجرائی ساخت و ساز مربوط است.

مانی فر تصریح کرد: همانطور که در بخش معرفی منابع در سامانه آزمون‌ها اعلام شد، به علت تعدد منابع موجود، منبع مشخصی با ذکر نام و مشخصات عنوان منبع و نویسنده آن‌ برای آن اعلام نشده است و کلیه مهندسان در جریان امور حرفه‌ای خود قطعاً با آن مواجه هستند.

مانی‌فر خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این آزمون‌ها تعیین و احراز صلاحیت حرفه‌ای آن‌دسته از اشخاصی است که با وجود داشتن سوابق حرفه‌ای مؤثر، می‌خواهند با مسئولیت خود به ارائه خدمات مهندسی بپردازند. در واقع دارندگان پروانه اشتغال به‌کار، رأسا مسئولیت ایمنی ساختمان‌ها، حفاظت از سرمایه‌های ملی و منافع بهره‌برداران نهایی و صاحبان کار و عموم مردم را عهده‌دار می‌شوند و به‌همین جهت این آزمون‌ها بسیار جدّی بوده و از همین روی قانون‌گذار یکی از شرایط اصلی برای صدور پروانه اشتغال و احراز صلاحیت را داشتن سه سال سابقه کار حرفه‌ای وضع کرده است.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان اعلام کرد: متقاضیان دریافت پروانه اشتغال باید ضمن آشنایی با مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرسازی و معماری، بر پایه اندوخته‌های دوران تحصیل، از اطلاعات مهندسی موثر و قابل قبول حرفه‌ای و اجرائی نیز برخوردار بوده و با داشتن توان لازم در قضاوت مهندسی در این آزمون‌ها شرکت کنند و صلاحیت خود را به اثبات برسانند.

مانی‌فر در مورد نتایج بررسی‌های انجام شده گفت: با بررسی‌های صورت گرفته از ابتدا تاکنون سوال‌های حذف شده چنین است که در صلاحیت اجرا رشته معماری سوال ۲۴ که همزمان با برگزاری آزمون حذف آن اعلام شده بود، صلاحیت نظارت رشته معماری سوال ۴۲ از دفترچه‌A  ، در رشته عمران صلاحیت نظارت سوال ۱۵ و صلاحیت محاسبات سوال ۱۶ است.

وی افزود: قبل از انتشار پاسخنامه‌ها سوال‌های ۳۵ و ۴۵ حذف شده بود. در رشته تاسیسات برقی صلاحیت نظارت سوال ۵۷، رشته تاسیسات مکانیکی صلاحیت نظارت سوال ۱۰ و سوال ۳۹ که قبل از انتشار کلید حذف شده بود و در صلاحیت طراحی سوال ۳۵ ، در رشته نقشه‌برداری نیز سوال ۳۶ حذف شده است.

به گفته مانی‌فر، طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده نتایج آزمون‌ها در موعد مقرر اعلام خواهد شد و داوطلبان می‌توانند به سامانه آزمون‌ها به آدرس الکترونیکی www.inbr.ir مراجعه و نسبت به دریافت کارنامه خود اقدام کنند.

وی افزود: پاسخنامه‌های مربوط به آزمون طراحی معماری توسط کمیته‌ تخصصی مربوطه در دست رسیدگی بوده و بزودی نتایج آنها نیز منتشر خواهد شد.

keyboard_arrow_up
آخرین اخبار